NAC met opgeheven hoofd uit Twente: 1-0 (original) (raw)

Vermoeidheid bij FC Twente na die trip naar Engeland? Wie zal het zeggen. NAC houdt de thuisploeg het eerste kwartier verdienstelijk in bedwang en de ploeg krijgt topscorers Sem Steijn en Sam Lammers niet in stelling. Het eerste gevaar komt even daarna van Michel Vlap, die de bal in kansrijke positie een mispeer geeft.

Dat balletje in kansrijke positie brengt bij FC Twente iets teweeg. Het gevoel dat het in eigen stadion na het succes in Manchester toch wat meer moet laten zien. Een kans van Steijn, even later opgevolgd door een kansrijke voorzet van Ricky van Wolfswinkel, geven de thuisploeg geen ademruimte; een knappe 0-0 wordt de NAC-kleedkamer mee binnengenomen. Dat had zomaar anders kunnen zijn als een bal van Leo Sauer anders was beoordeeld door de arbitrage. Na wat trekwerk bij zijn opmars gaat de bal onverrichterzake over de achterlijn.

Het is NAC dat in de tweede helft de eerste kans pakt. Kasper Kostorz schiet vanuit het niets uit de draai en maakt het keeper Unnerstall knap lastig. De goalie krijgt de bal niet onder controle, maar weet deze met een smashbeweging nog uit het eigen vijfmetergebied te werken. Het is de fase waarin NAC de wedstrijd compleet onder controle heeft.

Enkele omzettingen aan Twentse kant moeten de weegschaal weer de kant van de thuisploeg op bewegen. Hoefkens, die inmiddels geel is getoond, zet daar zelf het inbrengen van Mahmutovic tegenover. Trainer Joseph Oosting lijkt de wisselwedloop te winnen, maar goede verdedigende ingrepen van Kemper (bal van de lijn) en Greiml voorkomen voorlopig dat NAC met lege handen naar huis moet.

Het doek van een moedig strijdend NAC valt een kwartier voor tijd. Een penalty van Ricky van Wolfswinkel geeft keeper Bielica het nakijken. In de laatste tien minuten zorgt de Poolse doelman dat erger wordt voorkomen.

Volgende week speelt NAC eindelijk weer in de eigen Rat Verlegh Stadion. N.E.C. is zaterdag 5 oktober om 18.45 uur de tegenstander.